• We are no longer supporting TapaTalk as a mobile app for our sites. The TapaTalk App has many issues with speed on our server as well as security holes that leave us vulnerable to attacks and spammers.

2011 Apex Headlight Issue

APEXRICH

Newbie
Joined
Apr 5, 2016
Messages
15
Age
47
Location
NOVA SCOTIA
Country
Canada
Snowmobile
2006 APEX RTX
2011 APEX XTX
I was out driving my Apex yesterday and the headlight just went out on me. My "BLUE" High beam light is on when the lights are out and when I press the high/low button, it doesn't change. They finally came back on as I was driving so I just left them on low beam and I got back home and they were working when I shut the sled off. I started it this morning and same issue, "BLUE" high beam light on but no lights. It's just random when they go out. Tailight and cluster lights all work, just no headlights. They are factory lights, I replaced them 2 years ago with PIAA anti vibration bulbs. Any ideas would be great!
 
Last edited:

pdiddy

Expert
Joined
Oct 12, 2004
Messages
487
Location
Southern Maine
Country
USA
Snowmobile
'11 Apex; '16 Apex XTX; '18 Indy 600 SP;
Bad ground or connection somewhere. Start tracing the wiring and flexing the connections.
 

APEXRICH

Newbie
Joined
Apr 5, 2016
Messages
15
Age
47
Location
NOVA SCOTIA
Country
Canada
Snowmobile
2006 APEX RTX
2011 APEX XTX
Factory lights. I should have mentioned it in my post.
 

APEXRICH

Newbie
Joined
Apr 5, 2016
Messages
15
Age
47
Location
NOVA SCOTIA
Country
Canada
Snowmobile
2006 APEX RTX
2011 APEX XTX
Ok great. That will be where I start. Thanks!
 

maim

Staff member
Moderator
Joined
Jun 1, 2004
Messages
7,437
Location
sudbury on
Country
Canada
Snowmobile
2016 apex xtx
2011 apex xtx
2009 phaser rtx/x
1997 et410t/r
1988 vk 540
check the fuse by the chain case as well. might have some corrosion there to.
 

APEXRICH

Newbie
Joined
Apr 5, 2016
Messages
15
Age
47
Location
NOVA SCOTIA
Country
Canada
Snowmobile
2006 APEX RTX
2011 APEX XTX
Would anyone happen to have a wiring diagram for a 2011 Apex?
 

APEXRICH

Newbie
Joined
Apr 5, 2016
Messages
15
Age
47
Location
NOVA SCOTIA
Country
Canada
Snowmobile
2006 APEX RTX
2011 APEX XTX
I just wanted to let everyone know the issue I came across when I got into my light issue. It was the 6 pin light connection, which you have to unplug to take light cluster off. It was the the ground wire(BLACK) connection. It had burnt at some point and there was a bad connection. I fixed it up and it worked for the 3 days I drove last weekend. Thanks for all the help!
 


Top